Hlavní obsah
Článek

Známe ji coby pihatou buclatou holku, která trochu otravovala život Honzíkovi Majerovi ve veleúspěšném pohádkovém seriálu Arabela. Veronika Týblová (40) od roku 1980, kdy se seriál poprvé vysílal, ale trochu vyrostla a je z ní krásná žena, která z dětského světa úplně neodešla. Naopak - věnuje se povolání učitelky. V soukromí se jí jinak zas až tolik nevedlo. Zatímco v Arabele se chtěla pořád vdávat za malého souseda Majera, v reálu má za sebou již dvě nepovedená manželství.

"Zažila jsem s Ondrou Kepkou (představitel Honzíka) rok prázdnin. Byli jsme bez rodičů, bydleli rok po hotelích, prošmejdili jsme celé ateliéry na Barrandově," vzpomínala loni pro Magazín Práva paní Veronika, která prý nemusela nic hrát, protože podobné třeštidlo, které představovala v pohádkové Arabele, byla i ve skutečnosti.

Pak měla za sebou ještě pár menších hereckých příležitostí. Když se však začátkem devadesátých let natáčelo pokračování Arabely, tvůrci se ji nenamáhali ani oslovit. "Mrzelo mě to," přiznává po letech.

Vystudovala gymnázium a pedagogickou fakultu, takže se poté rozhodla pro dráhu učitelky. Bez dvou přestávek kvůli mateřské dovolené (má čtrnáctiletého Petra a sedmiletou Viktorku) vládla patnáct let pevnou rukou třídám na základní škole v Táborské ulici na Praze 4, než odešla loni učit jinam.

Mařenku v novějších dílech Arabely hraje Hana Ševčíková. I ta za osmnáct let od natáčení výrazně změnila podobu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám