Hlavní obsah
Článek

Téměř celé město včetně obchodů, pošty a věznice je na prodej v Jižní Dakotě. Majitelky většiny půdy a objektů v městečku Scenic se rozhodly majetek rozprodat a odejít na odpočinek. Požadují přitom za vše dohromady 730 tisíc dolarů – zhruba dvanáct miliónů korun.

V ceně je sedmnáct hektarů půdy včetně pěti hektarů v katastru města, dále poštovní úřad, čerpací stanice a obchod s potravinami, pravý salon a taneční dům s basketbalovým hřištěm, muzeum, hotel, dva krámky, historické nádraží, funkční věznice a jedna opuštěná historická věznice, stodoly, pojízdný dům a samostatně stojící dům.

„Všechny podniky a půdu vždycky obhospodařovala naše rodina, ale teď je čas, aby se o to postaral někdo jiný a přinesl sem zpět život. Teď jsem tu jen já a moje máma, a když je teď na tom špatně se zdravím, je to na nás obě moc,“ svěřila LeeAnn Keester listu Rapic City Journal.

Na počátku devatenáctého století byl ve městě Scenic čilý život, fungovala tam dokonce i střední škola. Ve městě je dnes ale jen osm stálých obyvatel, denně jím však projede na 700 automobilů.

Související témata:
Jižní Dakota

Reklama

Další články

Načítám