Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Z oblíbené komedie osmdesátých let Sněženky a machři si snad každý divák pamatuje legendární hlášku „vydrž, Prťka, vydrž“. Nepopulárního lyžařského instruktora Vláďu Brťku, kterému kluci na lyžáku neřekli jinak než Prťka, si tehdy zahrál herec Pavel Marek, jenž tehdy coby instruktor balil dceru tělocvikáře Mariku (Eva Jeníčková).

Prťka ze Sněženek a machrů nebyl, na rozdíl od svého představitele, zrovna sympaťák. Pavel Marek se po této úspěšné komedii už před filmovou kameru nikdy nevrátil. Začal režírovat, založil dvě divadla, kde i hraje, a nově se věnuje i řezbářství.

V současné době prožívá velmi smutné období. „Zemřel mi bratr dost mladý, to mě nějak zastavilo ve všech aktivitách. Protože jsem si říkal, že je potřeba život si užívat, a ne se trápit. Už nechci dělat práci, která mi nosí starost, ale jen to, co mě bude těšit a bavit. Takže jsem začal chodit do řezbářské školy a věnuju se řezbářství. Jako prvního jsem se snažil vyřezat Bolka Polívku, snad mi to odpustí, jsou to začátky,“ prozradí dnes sympatický herec v pořadu Barrandovská Sedmička.

Reportéři pořadu vzali Pavla Marka na hodinu simulovaného lyžování. Marek, ač v legendárním filmu dostal roli instruktora, rozhodně nepatří mezi nejlepší lyžaře. „Vždycky, když to běží v televizi, mají ze mě moje děti srandu. Nechápou, jak mě mohli filmaři vybrat jako instruktora lyžování, když lyžuju, jak lyžuju,“ uzavřel s úsměvem Prťka ze Sněženek.

Reklama

Další články

Načítám