Hlavní obsah
Famous
Článek

Bývalý olympijský atlet Bruce Jenner nedávno v pořadu americké televize přiznal, že se stane ženou. Nevlastní otec Kim Kardashian (43) potvrdil, že je transsexuální a prodělává přeměnu na ženu. Ačkoli podstoupí i legální kroky a stane se ženou také úředně, operativní přeměnu pohlaví kvůli vysokému věku nepodstoupí.

Pětašedesátiletý Bruce tak bude ženou s penisem. Vyzradil to v pořadu KUWTK: About Bruce, který moderovaly jeho nevlastní dcery Kim a Kourtney Kardashian (44).

Bruce vyprávěl o tom, jak prodělal několik plastik v obličeji a jiné plánuje, ale genitální úpravu odmítá. Je to zákrok náročný a ve vysokém věku navíc s menší šancí, že bude úspěšný. Transsexuál pak své nevlastní dceři Kim Kardashian v pořadu přiznal, že jí několikrát ukradl šaty a doma v nich chodil.

V USA stačí ke změně pohlaví potvrzení lékařů a komise. V Česku může člověk požádat o změnu rodného listu a vydání nového rodného čísla odpovídajícího pohlaví až poté, co podstoupí kastraci – odnětí varlat (u mužského těla) nebo vaječníků (u ženského těla). Legislativa ale nevyžaduje úplnou přeměnu pohlaví. Transsexuální jedinec tak může být ženou i s penisem respektive mužem s vagínou. V USA i jiných zemích světa nemusí transsexuál prodělat ani onu kastraci.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám