Hlavní obsah
Článek

Nejprodávanější česká kniha historie, kuchařka milovaného i proklínaného Ladislava Hrušky (46), logicky svým úspěchem (do konce roku 2014 se prodalo 370 tisíc výtisků) přilákala i různé podnikavce. Jedni například vydali plagiát knížky, což sice Novu rozzuřilo a poštvala na ně právníky, ale i přes soudní předběžné opatření se vesele prodávala dál. Podle našich informací přes sedmdesát tisíc lidí podlehlo pocitu, že si kupuje dílko svého oblíbeného televizního gurmánského experimentátora. Výrobci publikace tak Inkasovali na tržbách až čtrnáct miliónů korun.

Hruška už pár měsíců není zaměstnancem Novy, přesto se ale stále setkává se zájmem věrných diváků a pořádá pro ně akce. A i na těch se s výplodem plagiátorů setkává. A poslušně je podepisuje.

„Lidé přece nemohou za to, že byli někým uvedeni v omyl a koupili si něco, co se mnou nemá nic společného. Připadal bych si hloupě, kdybych podepisoval jen to, z čeho mám určitý podíl,“ dozvěděli jsme se od Hrušky.

Ten na podzim bude vydávat vlastní kuchařku (schválně pár měsíců po té druhé novácké, aby jeho bývalý zaměstnavatel neměl pocit, že na něm parazituje) a lidé kolem něj se dušují, že tentokrát různí podvodníci budou mít utrum. „Na Nově na ně nebyli připraveni. My budeme. Ať si něco zkusí. Postaráme se, aby si na jeho jméně už nikdo beztrestně nepřivydělával,“ tvrdí Láďův management.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám