Hlavní obsah
Článek

Aktuální Českou Miss Nikol Švantnerovou (31) jsme potkali ve francouzské restauraci, a když jsme viděli její postavu, byli jsme v šoku, že opravdu nějaké jídlo uzobla. Na fotkách nebo na kameře tak ultra štíhlá nevypadá, v reálu se jí ale dají spočítat kosti a obratle, což podtrhla ještě svým modelem s odhalenými zády.

"Hodně lidí to překvapuje, ale opravdu jím. Náhodou mám ráda i sladké," řekla nám poté, co ochutnala speciálně upravené mušle i zákusek. "Možná to na mně není vidět, ale v tom je právě to kouzlo," míní Nikol, která přiznala, že trpěla anorexií.

"Kdybych nejedla dál, už bych tady asi nebyla. Prošla jsem si tím v dospívání a pak už jsem si to v hlavě srovnala, co se má a nemá, a normálně jím. Jen to kompenzuju sportem, aby to nebylo tolik vidět," vysvětlila.

Říká se ovšem, že stejně jako neexistují vyléčení alkoholici či narkomani, ale jsou pouze abstinující, nejsou ani vyléčené anorektičky. "To je pravda a stačí hodně málo, abych do toho zase spadla. Člověk musí chtít a já do toho spadnout nechci. Myslím si, že to nehrozí, ale člověk samozřejmě nikdy neví," připouští Švantnerová.

A jak se jí nad anorexií podařilo zvítězit? "První popud mi dalo okolí, když si všimli, že něco není v pořádku, nelíbila jsem se. A nejdůležitější okamžik byl, když už jsem sama se sebou nebyla spokojená ani já," doplnila, což u opravdových anorektiček nebývá běžné, protože si připadají pořád tlusté.

Chtěla by na sobě Nikol něco změnit? "Jako každá žena se sebou asi nejsem úplně spokojená, ale že bych chtěla extra něco měnit, to asi ne. Díky tomu, jak vypadám, jsem vyhrála titul Česká Miss, takže myslím, že není co měnit," uzavřela sebevědomě.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám