Hlavní obsah
Článek

Přeskočilo mu už úplně? Daniel Landa (55) si nějakou tu chvíli hrál coby Žito 44 s kohoutem na Slavíkovi, pak odhaloval tajemné runy, plaval se žraloky, nechal se zmlátit od profesionála v thajském boxu, a teď chystá další nebezpečnou výpravu. Afghánistán nazývá Mordorem (centrum moci největšího zlouna v Pánu prstenů) a jede si tam prý pro prsten moci. Paradoxní je, že se souhlasem tamní vlády, takže žádný Sauron mu asi neublíží.

Landa, který nedávno málem přišel o život při nebezpečné autonehodě, do jednoho z nejnebezpečnějších států na zeměkouli jede spolupracovat s jakýmsi místním tajemným umělcem, kromě toho má mít mentální tréninky pro místní armádu.

Daniel zcela smrtelně vážně tvrdí, že jestli na Zemi skutečně Tolkienův Mordor existuje, je v Afghánistánu. A i kvůli záštitě od jejich velvyslance u nás se do asijské země těší. „První část mordorského dobrodružství je naplánována na konec října tohoto roku. Do Mordoru se vydáváme, protože je tam Prsten moci. A hodlám tam promluvit s tamním drakem. Ten je velmi mocný a na bójského čaroděje tam dá dobrý pozor,“ říká český zpěvák. Kdybychom ho neznali a nevěděli, že rád mluví záhadně, báli bychom se, že cétéčko hlavy po nehodě nedopadlo nijak slavně.

Ostatně podobně zvláštně odvážlivec, jenž na září chystá obří velekoncert v pražských Letňanech pro sto tisíc lidí, hovoří, i když má mluvit o spolupráci s místní armádou. „Afghánské válečníky seznámím se starými i novými kouzly,“ dodal. Už kdysi se do země vypravil, aby zazpíval českým vojákům na misi. Na základě téhle zkušenosti vznikla píseň Nad Afghánistánem.

Související témata:
Drak

Reklama

Další články

Načítám