Hlavní obsah
Článek

Členové skupiny Nightwork v čele s Vojtěchem Dykem (38) nedělní den strávili vskutku netradičně. Nechali se zavřít do výběhu v pražské ZOO a před zraky návštěvníků byli krmeni, kontrolováni veterinářem a nakonec i zazpívali. Jaké ale bylo zklamání papouška, který jim celou dobu dělal společnost, i dámské poloviny fanoušků, když jejich hrdinové zůstali proti všem předpokladům v šatech.

Opeřený krasavec i náctileté holčičky tak mohli jen smutně koukat na plakáty, na kterých jsou kluci vyfotografováni právě úplně nazí. I přes tohle zklamání ale jinak návštěvníky bavili. "Otevři tlamu!" vybízel největšího fešáka kapely Dyka pan veterinář, když mu chtěl zkontrolovat chrup. Jeden z členů kapely zase předváděl žaludeční potíže. I jemu se dostalo náležité péče.

Kapela byla až do pondělního odpoledne součástí speciální expozice Homo sapiens nightworki. Výtěžek akce, v rámci které se prodává i mnoho upomínkových předmětů s vyobrazením členů skupiny, putuje na záchranu ohrožených zvířat v rámci sbírkového konta Pomáháme jim přežít.

A stejně jako normální zvířata, i chlapce čekalo komentované krmení. Jak asi průvodce popisoval třeba složení pizzy Jakuba Prachaře nebo šachovou partií dalších kluků z Nightwork?

Reklama

Další články

Načítám