Hlavní obsah
Článek

Chodily na něj anonymy, že se při natáčení již zaniklého pořadu Taxík nevěnuje řízení, nakonec se ale do hledáčku policie dostal kvůli úplně jiným věcem. „Dopravní policie mě vyšetřovala kvůli nepoužívání pásů a používání mobilu,“ řekl Super.cz Aleš Háma (50).

„Cestující si ode mě půjčil na červené telefon a pak mi ho vracel, tak jsem ho položil vedle sebe. Ale podle litery zákona už je to používání mobilního telefonu. Druhý přestupek měl být ten, že jsem v jednom díle neměl pás. Přitom se natáčelo v uzavřeném areálu barrandovských ateliérů. Kdybych to rozporoval, asi to uhraju. Nakonec mi sebrali pět bodů a dva a půl tisíce korun,“ vzpomíná Háma.

Body už má dávno zpátky, ale na takovou záležitost se nezapomíná. Přece jen je asi první moderátor v zemi, který přišel o body v souvislosti s výkonem svého povolání. „Při natáčení jsme si pak dávali raději ještě větší pozor i na to, kde jsme cestujícím stavěli. Jenže ono to vždycky nešlo, vždyť na tomhle principu funguje taxikaření,“ dodal sympatický ušatý moderátor, pro nějž byla role televizního taxikáře jako ušitá na míru.

Reklama

Další články

Načítám