Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Původně měli ve videoklipu, který se natáčí kvůli slavnostnímu galavečeru Kapky naděje, vystupovat jen lékaři, sestřičky a děti po transplantaci kostní dřeně a chemoterapiích. Nakonec se v něm ale objeví i ředitelka nadace Vendula Svobodová (52). Nechala se přemluvit vůbec poprvé.

"Zase tak náročné to nebylo. Prostě všichni otevíráme pusu na písničku Jdi za štěstím, kterou ve skutečnosti zpívá Vašek Noid Bárta (43)," vysvětlila. Skladbu napsal její zesnulý manžel Karel Svoboda (†68) a původně ji zpívá Karel Gott (†80). V rámci červnového večera, kdy Svobodovy písně zazní v netradičním podání, to ale bude jinak. A právě tenhle klip bude galakoncert zahajovat.

Při natáčení jsme si ovšem poprvé pořádně všimli, jak se změnilo tetování, které si kdysi nechala Vendula vytvořit po smrti svojí dcery Kláry, která podlehla rakovině. "Motiv lilií zůstal, ale časem mi vybledlo, tak jsem si ho nechala upravit. A pravda je, že je trochu větší," připustila Vendula.

Benefiční koncert Kapky naděje s podtitulem Znovuzrození bude vysílat Prima 17. června. Vystoupí děti, které si samy prošly léčbou a dnes žijí normální život, a některé ještě k tomu krásně zpívají. Potkají se i dárci kostní dřeně s dětmi, kterým zachránili život. Projekt podpoří známé osobnosti, některé vystoupí společně s dětmi, například Karel Wágner, Michal David (63), Bára Basiková (61), Tereza Mátlová (48), Marian Vojtko, Anna K nebo Wanastovy vjecy.

Reklama

Další články

Načítám