Hlavní obsah
Článek

Nejslavnější francouzská zpěvačka všech dob Edith Piaf, jejíž šansony i padesát let po její smrti dojímají nové a nové posluchače, měla pohnutý soukromý život. Zemřelo jí jediné dítě, přežila několik vážných autonehod, bojovala se závislostí na lécích i alkoholu.

Zvláštní kapitolou byli její osudoví muži. Její láskou číslo jedna byl ženatý boxer Marcel Cerdan, který zahynul v roce 1949 při leteckém neštěstí. V roce 1952 se Edith vdala za šansoniéra Jacquese Pillse. Ten se jí marně snažil tahat z alkoholického dna a nutil ji k odvykacím kúrám. Manželství vydrželo jen čtyři roky.

Do druhého svazku vstupovala šestačtyřicetiletá Edith v roce 1962 s o dvacet let mladším kadeřníkem řeckého původu Théem Sarapem. Vysoký fešný Théo a maličká, léky a alkoholem zdevastovaná Edith působili jako pár vskutku kuriózně. Edith v Théovi objevila pěvecké vlohy a stejně jako před lety Yvese Montanda jej pomohla prosadit jako zpěváka. Jejich společný duet se hraje dodnes.

Manželská idyla však ani v tomhle případě nevydržela dlouho. Rok od svatby stál zdrcený Théo nad hrobem své milované Edith, která podlehla rakovině jater. Život druhého manžela Edith Piaf vyhasl nečekaně při automobilové nehodě na silnici nedaleko Limoges na konci prázdnin v roce 1970. Bylo mu 34 let. Pohřben byl do hrobky, kde leží Edith, její otec a její malá dcerka.

Reklama

Další články

Načítám