Hlavní obsah
Článek

Byla rozhodně jedním z největších talentů své generace, mládí ale věnovala svému výrazně staršímu partnerovi, bojovala s alkoholem a nakonec se těžko vyrovnávala s úmrtím svého muže. Vypadá to ale, že Alenu Mihulovou (50) si už brzy nebudeme pamatovat jen díky roli ve filmu Sestřičky.

Herečka, která právě oslavila padesáté narozeniny, se už letos v létě objeví v novém filmu Domácí péče. V komedii, ve které se prolínají prvky dramatu, hraje roli obětavé zdravotní sestry, a tak jistým způsobem po více než třiceti letech naváže na svou zřejmě nejznámější roli mladinké kolegyně Jiřiny Jiráskové ve zmíněném filmu Karla Kachyni.

„Vlasta je hodně podobná mně. Když jsem četla scénář, věděla jsem, že je to role pro mě. Navíc znám kolem sebe spoustu obětavých žen, které dávají druhým tolik energie, že už pak pro sebe žádnou nemají,“ popsala Alena Mihulová svoji roli manželky – pečovatelky. V roli jejího pragmatického svérázného muže si diváci užijí Bolka Polívku.

„Je to takový ten chlap s dobrým srdcem, ale tvrdou slupkou, kterého Bolek zahrál skvěle, a navíc do role vnesl i svůj typický humor,“ dodal režisér filmu Slávek Horák, pro kterého je Domácí péče celovečerním debutem. Ústřední dvojici doplňují průvodkyně hlavní hrdinky světem alternativního myšlení Tatiana Vilhelmová a Zuzana Kronerová, dceru dvojice potom hraje Sára Venclovská.

Reklama

Další články

Načítám