Hlavní obsah
Článek

Asi nejvíc si diváci Kateřinu Macháčkovou pamatují právě ze Života na zámku, kde hrála Marii Královou. Od natáčení letos uplynulo 20 let. Macháčková se stále věnuje herectví, od dob slavného seriálu ale přibyla další úloha - role babičky.

Před čtvrt rokem se herečka stala babičkou již potřetí, nejmladší vnučka se jmenuje Ema a ona s ní tráví tolik času, kolik jen jde. „Snažím se s ní být hodně často. Už se překuluje a rostou jí zoubky, je kouzelná. Příroda a děti, to je zkrátka balzám. Do toho trocha divadla a trocha televize a program mám celkem nabitý,“ pochválila si herečka na Čarodějnickém vaření ve prospěch Konta bariéry, kde zasedla v porotě a hodnotila navařené guláše.

A jak je na tom s vařením ona? „Když jsem byla mladší, vaření byla nutná povinnost. Potom šly děti z domu a já skoro nevařila, měla jsem pocit, že to je ztráta času. Hlad jsem řešila chlebem s máslem. No ale teď začalo období, kdy nemám problém si sama pro sebe vyvářet. Nelením a v neděli ráno si třeba upeču k snídani bábovku,“ povyprávěla.

„Teď jsem trochu přibrala. Jsem víc unavená, takže asi šetřím síly. Méně chodím a je to znát. Navíc jím k snídani řecké jogurty, což taky není dobré, protože jsou moc tučné,“ je na sebe přísná.

Reklama

Další články

Načítám