Hlavní obsah
Článek

Moderátor Primy Tomáš Hauptvogel, který ve čtvrtek po čtrnácti dnech opustil oddělení chirurgie a traumatologie pražské vinohradské nemocnice, kde ležel poté, co ho 16. dubna v pražských Úvalech srazilo na motorce auto, konečně promluvil o celé nehodě. „Podruhé jsem se narodil,“ ví jistě.

„Pamatuji si to všechno. Jak mi tam to auto vjelo, přesně vidím tu červenou kapotu, ten zlomek vteřiny, kdy jsem si řekl: ‚Tak tohle nedám.‘ A pak vím, že jsem letěl. Otevřel jsem oči a zjišťoval jsem, čím hýbu a čím ne," řekl moderátor primáckého zpravodajství, kterého po dobu nemoci ve zprávách po boku Terezie Kašparovské zastupuje elitní parlamentní reportér Pavel Štrunc.

Hauptvogelův ošetřující lékař Roman Košťál také potvrzuje, že Tomáš měl štěstí v neštěstí. Je vlastně zázrak, že neutrpěl poranění hlavy nebo páteře. Ale i tak neskončil úplně dobře. „Byla u něj diagnostikována otevřená zlomenina bérce a otevřená zlomenina pravého předloktí s nestabilitou v oblasti levého zápěstí," uvedl.

„Teď je úkol číslo jedna pořádně se rozchodit, abych mohl odhodit klacky. To bude pár týdnů trvat. Ruku rozhýbávám, mám ji sešroubovanou dost pevně, a na druhé ruce mě čekají ještě dva měsíce sádry, protože tam je kompletně repasované zápěstí, které bylo hodně pošramocené," dodal s tím, že na říjnové plánované veselce ale bude už určitě zcela v pořádku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám