Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Včera tomu byl rok, kdy skokem pod vlak ukončila svůj život zpěvačka Iveta Bartošová (†48), která koncem osmdesátých a začátkem devadesátých let patřila k největším hvězdám české pop music.

Pokud by Iveta nebojovala s psychickými problémy, které bohužel nikdy nevyřešila až do zdárného konce, byť častokrát vstala jako bájný Fénix z popela, aby záhy opět spadla na úplně dno, klidně mohla patřit ke stálicím českého popu a soupeřit s Lucií Bílou (58) v počtu získaných Slavíků a dalších ocenění.

Ivetu Bartošovou v dobách její největší slávy poznal i tehdejší šéf jejího fanklubu, fotograf Petr Mráček. Ten zalovil ve svém bohatém archivu a poskytl Super.cz fotky Ivety z počátku devadesátých let. Iveta byla tehdy už trojnásobnou Zlatou slavicí a mezi lety 1991-1993 třikrát zvítězila v anketě televizní popularity TýTý.

Na četných setkáních s početným fanklubem tehdy nechyběla ani celá Ivetina rodina včetně zpěvaččina dvojčete Ivany, jež stejně jako Iveta působila jako zpěvačka (pod pseudonymem Viana). Ivana se později odstěhovala do Švýcarska a s Ivetou téměř nebyla v kontaktu.

„S Ivetou jsme zažili spoustu krásných chvil, ať již ve fanklubu, který byl svého času u nás největší a čítal více jak 2 500 členů, tak i při různých natáčeních, setkáních, koncertech. První dvě fotografie jsou ze setkání s fanoušky v Rožnově pod Radhoštěm, kde se sešla celá rodina - máma, táta, Iveta s Ivanou i bráška Lumír,“ okomentoval archivní snímky Petr Mráček, jenž pořádal setkání fanklubu.

Fanoušci Ivety Bartošové se v dobách největší slávy scházeli klidně i celý týden a Iveta si jejich srazy nikdy nenechala ujít. „Poslední fotka je po nějakém koncertě, Iveta vždy dostávala spoustu květin a dárků a její autogramiády vždy trvaly hodně dlouho,“ dodal.

Škoda, že v posledních letech Iveta se svou rodinou (snad jen kromě maminky) komunikovala jen velmi sporadicky a odmítala všechny nabídky na jakoukoliv pomoc. Z úplného dna se totiž nemohla zvedat donekonečna a předposlední dubnový den loňského roku dospěla k tomu nejtragičtějšímu rozhodnutí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám