Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Zdeněk Macura (49) se rozhodl vzpomenout na loňský odchod své bývalé přítelkyně Ivety Bartošové (†48) netradičně. Vyzval k diskusi policejního prezidenta, se kterým chtěl řešit, jak je možné, že nikdo v případě zesnulé zpěvačky pořádně nevyslýchal a nekonal.

Z kanceláře hlavy policejního sboru mu sice dopředu oznámili, že prezident je zaneprázdněný, ale poslali za něj náhradu, mluvčího Jozefa Bocána. Tomu Macura ukázal své transparenty s otázkami na policejního prezidenta, proč strážci pořádku takové trestné činy špatně vyšetřují, a žádal, aby byla policistům umožněna svoboda slova. Někteří prý s praktikami kolegů nesouhlasí.

„Dopadlo to dobře, jsem celkem spokojený. To datum jsem zvolil záměrně, ale ne proto, abych se zviditelnil, spíš proto, aby se o tématu, jak se šetří případy domácího násilí, začalo konečně pořádně mluvit. Pan mluvčí se vyjadřoval vstřícně, je ochotný promluvit si s týmem, který domácí násilí šetří,“ řekl Super.cz Macura.

„Policie moc dobře ví, že v tomhle ohledu není vše v pořádku, a tak je otevřená všem snahám o zlepšení situace. Konkrétní případy včetně toho Ivetina jsme ale neprobírali. Spíš jsme řešili ty otázky na policejního prezidenta. Ten je hlavou instituce, která má chránit lidi a občas se jí to nedaří. Kdybych neměl tolik informací, kdybych nevěděl o desítkách případů, asi to neřeším, ale bylo jich vážně moc, včetně zkušeností jiných lidí, ale nikdo zodpovědný to neřešil ani u Ivety,“ dodal Macura.

Reklama

Další články

Načítám