Hlavní obsah
Článek

I když se dnes Josef Rychtář (65) staví do pozice zdrceného vdovce, i rok po smrti Ivety Bartošové (†48) vyplouvají na povrch informace stále a stále více potvrzující, že zpěvačka se ho krátce před smrtí snažila zbavit. Existovaly prý dokonce hned dva plány, jak ji dostat z vlivu jejího muže. Jedna skupina měla i tajnou spojku v jejím domě, která měla dát znamení, až bude Rychtář pryč a odvézt ji na neznámé místo. Jenže Rychtář se všeho domákl a plány zhatil!

Onou spojkou byl jeho spolupracovník Stanislav Lysý. Ten byl sice po smrti Bartošové Rychtářovým věrným pobočníkem, nepohodli se ale a dnes se nestydí vyprávět vše, co podle svých slov v domě hrůzy zažil. „Šlo o lidi, kteří se bojí Rychtáře, a tak zatím nechtějí veřejně mluvit. Iveta volala o pomoc na všechny strany a tahle skupina vypracovala plán, jak jí na její žádost od Josefa pomoci. Vše bylo perfektně zorganizované, pronajali i mimo Prahu chalupu, kde by se před ním mohla skrývat. Mně se ozvali, protože věděli, že mě s ní Rychtář nechává samotného. Měl jsem dát signál, až bude pryč. Ivetu by bleskurychle naložili do auta a odvezli na konspirační místo,“ řekl Super.cz Lysý.

Jenže podle něj se vše zvrtlo ve chvíli, kdy se Rychtář v Ivetině mobilu domákl esemesek o podrobnostech plánu. „Jak se stalo předtím už několikrát, třeba Macurovi, kterého požádala o pomoc, aby ji odvezl do Itálie a pak z něj dělala únosce, nebo klukovi, od kterého chtěla pomoci od Rychtáře, aby se pak o něm psalo jako o tom, kdo ji sexuálně obtěžoval, obrátilo by se to proti mně. Proto jsem se v tom plánu před Ivetou raději neangažoval. Bohužel ten plán se tím odhalením ale zhatil. Rychtář si Ivetu od té doby začal víc hlídat. Zpětně bych si nafackoval, co jsem tam viděl a že jsem nereagoval víc, ale když v tom člověk žil a byl tím ovlivněn, byl jako omámený,“ pokračuje.

Nejedná se ale o jediný plán na záchranu života Ivety Bartošové. Druhá parta se formovala kolem Ivetiny kamarádky Bohunky, kterou, jak Super.cz již uvedl, Iveta také měla prosit o pomoc při rozvodu. Josef Rychtář ovšem několikrát po smrti manželky zopakoval, že vše jsou jen výmysly, že manželství s tragicky zahynulou pěnicí bylo zalité sluncem. Tehdy vše mělo ztroskotat zase na tom, že Bohunka byla na zahraniční dovolené, po níž Ivetě slíbila okamžitou pomoc a společný odlet k moři. Jenže Bartošová už z nějakého důvodu nechtěla čekat a v den manželových narozenin si vzala život.

O tom, že Iveta chtěla odejít od Rychtáře, hovořil i člen její doprovodné kapely Jiří Jirsa, Rychtář všechny tyhle řeči vždy zásadně odmítl jako nesmysl. Opravdu nebyly pravdivé nebo se jen vdovci nehodily do mediálního obrazu, protože by na něj ukazovaly jako na toho, kvůli němuž si zpěvačka mohla vzít život?

Reklama

Další články

Načítám