Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Posledních pár týdnů života Ivety Bartošové (†48), od jejíž smrti dnes (ve středu 29. dubna 2015) uplynul rok, je sice víceméně zahaleno tajemstvím, ale přesto se dá částečně zrekonstruovat, co týdny předtím dělala.

Jak Super.cz uveřejnil krátce poté, co se národ o smrti Ivety dozvěděl, s přáteli z kapely se radila, jak by se mohla rozvést s manželem Josefem Rychtářem (65). „Mám v mobilu esemesky o tom, že se bojí manžela. Asi před měsícem a půl mi taky zavolala, brečela mi do telefonu a prosila mě o pomoc. Dokonce jsem jí sehnal i právničku, protože se chtěla rozvést,“ svěřil se nám loni hudebník Jiří Jirsa.

„Iveta mu říkala: ‚Odejdi, já chci být sama!‘ Jenže on tyhle její žádosti absolutně přecházel. Stěžovala si mi také na to, že byl hrubý, že se pohádal se sousedy a že už ho dál odmítá snášet,“ uvedl před rokem zpovědník zesnulé zpěvačky, který ale varoval, že zprávy je třeba brát s jistou rezervou, neboť bývalá vynikající zpěvačka byla v příšerném psychickém stavu, který se na jejích názorech mohl docela podepsat.

Týden před úmrtím manželku vyhublou na kost Rychtář ukázal médiím. Působila, jako by bez úrazu nemohla ujít ani pár kroků. Všichni se jejího stavu zděsili.

A poslední víkend jejího života? „Naposledy jsem s ní byl dva dny před smrtí, což byla neděle. Viděl jsem, že Iveta není úplně v pořádku a že je něco špatně. Ptal jsem se už v sobotu, jestli nepotřebuje nějak pomoc, Ale Artur mi říkal, že maminka to zvládne. Pomoc každopádně potřebovala. Nevím, jestli se jí snažil pomoci Rychtář, nicméně když jsem jí nesl oběd, což byla porce pro vrabečka, stěžovala si mi, že ji Pepa odstěhoval nahoru do ložnice. Do té doby trávila po domě hodně času, teď už musela být nahoře,“ řekl Super.cz Stanislav Lysý, který má ale s vdovcem nevyřízené účty, a tak je třeba jeho slova brát s rezervou.

Sám Rychtář pak přiznal docela zásadní věc: pár dnů před sebevraždou prý Iveta napsala dopis na rozloučenou. Přesto to nebral vážně a nepřivolal jí lékařskou pomoc. Dodnes za to nebyl nijak popotahován.

Po nějaké době po úmrtí objevil telefonát Ivety s maminkou noc před smrtí. Působila v něm vyrovnaně, mamince si jen stěžovala na to, že ji byl navštívit Macura. A matce slibovala, že se snaží dát do pořádku. Ještě ráno na to podle slov Rychtáře krmila kachny a domlouvala oslavu jeho narozenin (jeho tvrzení nelze nijak ověřit). Pak se měli údajně bez hádky rozloučit a on odjel na policejní stanici podat vysvětlení kvůli předchozím neshodám s Macurou.

Po jeho návratu už Bartošová nebyla doma a brzy ji srazil vlak. Takovou nečekanou oslavu narozenin manželovi připravila…

Reklama

Další články

Načítám