Hlavní obsah
Článek

Dětská herecká hvězda Michaela Kudláčková (46) se proslavila díky seriálu My všichni školou povinní, kde zazářila v roli prostořeké Barči.

Nebyla to ale její jediná významná role. Vedle oblíbeného seriálu ze školního prostředí se objevila také v dětském pořadu Pojďte se mnou za mámou, pojďte se mnou za tátou nebo ve filmech Veronika, prostě Nika, Poslední propadne peklu a Skleněný dům, za které si dokonce z karlovarského filmového festivalu odnesla ceny za nejlepší herecký výkon.

A právě film Víta Olmera Skleněný dům, který se odehrával v prostředí dětského domova, Kudláčkovou poznamenal na celý život. Tehdy třináctiletá Míša si totiž poprvé uvědomila, že své postavy musí doopravdy hrát.

„Měla jsem štěstí na role v tom, že jsem často hrála samu sebe, takže jsem vlastně moc nehrála. Až na film Skleněný dům. Ten se točil dva a půl měsíce ve skutečném dětském domově, kde jsem s těmi dětmi bydlela. A to byl pro dítě mého věku neuvěřitelný randál. Mám z toho zážitek na celý život,“ prozradila v pořadu Barrandovská Sedmička tehdejší herecká hvězda s tím, že pobyt v děcáku, byť jen filmový, ji značně ovlivnil, protože v něm musela zahrát postavu Pavly, která byla od její skutečné povahy až moc odlišná.

Roli opuštěné dívky z dětského domova, jež se upne na svou vychovatelku (Veronika Freimanová), však zvládla. Kudláčkovou herectví bavilo, proto se po skončení základní školy rozhodla zkusit konzervatoř. Tam však nebyla přijata. A to dvakrát po sobě.

V dospělosti se Kudláčková jako herečka už neprosadila. Po maturitě vystřídala mnoho různých zaměstnání. Čtyřnásobná maminka se živila například jako taxikářka, barmanka, sociální pracovnice, ilustrátorka či novinářka.

Reklama

Další články

Načítám