Hlavní obsah
Článek

Slavnostní večer, na němž měly být oceněny nejlepší počiny v oblasti francouzské divadelní scény, se proměnil ve frašku. Hlavní hvězdou se totiž stal herec s exhibicionistickými sklony, který skandálním způsobem upozornil na nespravedlivé poměry panující ve francouzské kultuře.

Udílení divadelních cen probíhalo v poklidné atmosféře až do okamžiku, kdy se na jevišti objevil Sébastien Thiéry, který si s výběrem outfitu vůbec nelámal hlavu. Před francouzskou uměleckou elitou tak vystoupil zcela nahý a neměl dokonce ani potřebu skrýt své přirození.

Thiéry chtěl odvážným gestem apelovat na přítomnou ministryni kultury Fleur Pellerin, aby si uvědomila, jak jsou autoři divadelních her znevýhodňováni oproti jiným profesím.

„Víte, paní ministryně, že dramatici jako jediní nemají nárok na příspěvky v nezaměstnanosti? Myslíte si, že je to spravedlivé? Divadlo můžete dělat bez kostymérů, ale bez dramatika, který napíše hru, to nejde. To je diskriminace,“ pustil se do šokované Pellerin odvážný provokatér, který se kromě herectví věnuje právě i psaní divadelních her.

Sébastien Thiéry svým obnažováním nejspíš francouzské poměry jen tak nezmění, ale svou odvahou na tuto problematiku alespoň výrazně upozornil, za což mu jsou jeho kolegové vděčni.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám