Hlavní obsah
Článek

Sice se teď stává ochráncem anglických bezdomovkyň, ani tak ale nezapomíná na své letité téma číslo jedna Ivetu Bartošovou (†48)! Její někdejší přítel Zdeněk Macura (49), který od její smrti opakovaně manžela zesnulé pěnice Josefa Rychtáře (65) obviňuje z toho, že na její smrti měl podíl, se rozzlobil nad údajnou laxností policejního vyšetřování, a tak se rozhodl obrátit přímo na policejního prezidenta. Po něm chce, aby se zasadil o to, aby byl Rychtář konečně potrestán.

Na strážce pořádku se obrátil ještě před smrtí Ivety s podezřením, že jí Rychtář úmyslně zabraňuje v lékařské pomoci a žádal, aby se jejího případu ujali nejlepší odborníci na domácí násilí. Po pár dnech od zaslání dopisu Bartošová ale zemřela a Macura měl pocit, že vyšetřování se nikam nepohnulo.

„Je paradoxní, že když podezřelý pachatel přišel s evidentním výmyslem ohledně mě jako únosce, tak policie jednala okamžitě a jak se mi pochlubili, utratili během dvou dnů tři milióny korun za použití špičkových pátracích technologií, takže brzy zjistili, kde jsem si půjčil auto a podobně,“ napsal Macura a reagoval tak na předloňský výlet do Itálie, na který s ním Iveta Bartošová jela dobrovolně, přičemž Rychtář ho naprosto úmyslně opakovaně označoval za únosce (to policie vyšetřováním vyvrátila). Proto nechápe, proč aspoň část prostředků nevěnovali zjištění, proč si skutečně Bartošová vzala život.

S přístupem policistů k obětem domácího násilí je nespokojený, a proto policejního prezidenta na středu 29. dubna, tedy v den, na který připadá první výročí Ivetina úmrtí, pozval v jedenáct hodin na schůzku před budovu policejního prezidia. Chce donést seznam svědků údajného násilí na Ivetě Bartošové, které policie ani nevyslechla. Dočká se slyšení? Na to si budeme muset počkat.

Reklama

Další články

Načítám