Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Královna dětských srdcí i tajný sen všech mužů a sexsymbol osmdesátých let Dáda Patrasová (67), dnes slaví devětapadesáté narozeniny.

Oblíbená herečka, zpěvačka a moderátorka dětských pořadů patřila před třiceti lety k našim nejatraktivnějším herečkám. Dnes už samozřejmě není tou krasavicí, která škádlila tehdejší generaci mužů, ale je na co vzpomínat.

Patrasová se stala nekorunovanou sexbombou své doby díky roli ve filmu Vrchní, prchni (1980), kde se coby svůdná Manuela v šatech sprchovala před hlavním hrdinou.

Však také svými půvaby uhranula nejen svého manžela Felixe Slováčka, ale řadu dalších mužů. Milenecký poměr měla ještě za svobodna s Ladislavem Smoljakem (ten pro ni vymyslel zmíněnou sprchovací scénu), a později dokonce i s Michaelem Kocábem.

Byl to ale Ladislav Smoljak, který Dádě otevřel dveře do velkého filmového světa a v podstatě z ní udělal největší československou televizní krásku své doby. Další herecké příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat. A pokaždé se bylo na co dívat. Ve Smoljakově a Svěrákově scenáristickém počinu Trhák (1980) si Dáda zahrála atraktivní klapku Dádinku.

Nahé koupací scény z dnes už kultovního seriálu Jindřicha Poláka Návštěvníci (1983) pak poznamenaly hned několik generací. Zapomenout samozřejmě nesmíme ani na Dádiny nesmrtelné pohádkové role.

K těm nejslavnějším bezesporu patří postava princezny Xénie z rodinného pohádkového seriálového klenotu Arabela (1979). Dodnes je oblíbená i pohádka Koloběžka první (1984).

Kde se vám Dáda Patrasová líbila nejvíc?
Arabela
14,7 %
Vrchní, prchni
19 %
Trhák
2 %
Návštěvníci
53,3 %
Koloběžka první
11 %
Celkem hlasovalo 43179 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám