Hlavní obsah
Článek

Herec Rock Hudson většinu života svou homosexualitu skrýval. V padesátých a šedesátých letech byl hollywoodským idolem a slavným představitelem filmové mužnosti. Ženy mu padaly k nohám, on ale za zavřenými dveřmi vítal muže.

V sedmdesátých letech byl silně promiskuitní a nakazil se virem HIV. Když u něj lékaři v osmdesátých letech diagnostikovali AIDS, šel jako první slavný muž s pravdou ven. Zveřejnění této skutečnosti mu na sklonku života způsobilo velké těžkosti. Kupříkladu ho aerolinky odmítly přepravit z Evropy do USA, protože se bály, že nakazí posádku.

Lidé tehdy o AIDS nevěděli téměř nic. Obávali se této choroby jako moru, ačkoli je infekční pouze prostřednictvím tělních tekutin, které musejí přejít přímo z tkáně do tkáně. Na vzduchu vir HIV rychle hyne a není tudíž infekční dotekem či kapénkami.

Rock se chtěl dostat v roce 1984, rok před smrtí, z Paříže do Los Angeles. Jeho bývalý manažer Wallace Sheft teď prozradil, že aerolinky požadovaly za přepravu 250 tisíc dolarů.

„Ty aerolinky by ho nevzaly, protože jim bylo řečeno, že trpí nakažlivou chorobou. Chtěly tehdy čtvrt milionu dolarů k pronajmutí letadla 747, které by ho odvezlo domů, to byla na tu dobu enormní suma,“ svěřil Sheft v rozhovoru pro magazín People.

Herec do své smrti tajil, že je gay. Odhalili to po jeho skonu milenci a kolegové ve svých pamětech.

Reklama

Další články

Načítám