Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Co mají společné hollywoodská star s českými kořeny Kim Novak (82) s herečkou Jarmilou Švehlovou (68), která se do paměti všech zapsala jako představitelka půvabných pohádkových princezen? Možná víc, než byste sami tušili.

Obě dámy, které mimochodem vypadají ve svém věku báječně, a tak nějak nám zapomínají stárnout, se narodily v únoru ve znamení Vodnáře. Kim slaví narozeniny dokonce jen dva dny po Jarmile, která u nás dabovala její nejslavnější film Vertigo. A obě mají velmi vřelý vztah k malování.

„Její filmy i lidský osud jsem se zájmem sledovala. Když jsem se dozvěděla, že je v Čechách, a dokonce tady má výstavu, nemohla jsem si tu příležitost nechat ujít a vyrazila jsem se na její obrazy podívat,“ řekla Super.cz Jarmila Švehlová, která se řadu let taky věnuje malování.

„Obrazy Kim Novak vnímám jako odraz jejího vnitřního světa. Vyjadřuje jimi pocity, které má vryté do paměti a ke kterým má citovou vazbu. Moc se mi líbily, mimo jiné i mistrně zachycené tváře její babičky a dědečka, které příznačně nazývá Odešli spolu. Svědčí o jejím hlubokém vztahu k nim. Zaujaly mě krajinomalby, kde osobitou technikou ztvárňuje krajinu v jejích proměnách. Samozřejmě jsem byla zvědavá na obraz Vertigo, kde namalovala sama sebe jako postavu s rozevlátými vlasy v dramatickém kontextu filmu. Prožila jsem s jejími obrazy krásné dopoledne a vlastně mi tak pomohla nahlédnout do svého opravdového světa a nejen toho filmového,“ uzavřela malířka a herečka v jedné osobě.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám