Hlavní obsah
Článek

Zora Jandová (52) se už úplně vykašlala na herectví. Občas se mihla jen v televizním seriálech jako třeba v pokračování Nemocnice na kraji města nebo Dobrá čtvrť. Pro diváky je to jenom škoda. Fantastickou figuru si udržuje díky cvičení tai-chi. Byla dokonce sedmá na mistrovství světa v tomto sportu. Dokonce začala ve svých letech studovat i na Vysoké škole tělesné výchovy a sportu Palestra.

„Když do mého života vstoupilo tai-chi, naučila jsem se poslouchat své tělo ještě lépe, být v harmonii sama se sebou i se svým okolím,“ říká půvabná Jandová, která občas vystupuje jako herečka a moderátorka.

„Hrála jsem tenis, softball, dělala karate, sebeobranu, jezdila dokonce automobilové závody do vrchu i na okruhu, ale nic mě nezaujalo natrvalo. Až tai-chi. Začít může kdokoli a kdykoli, jen je zapotřebí vybrat si vhodný styl a učitele, který bere ohled na klientův aktuální fyzický i psychický stav,“ radí.

Pár hříšků ovšem přiznává. „Miluju oříškovou čokoládu, bramboráky, čabajku. Ale jsou to vůbec hříchy?“ směje se. Recept, na to, jak dobře vypadat, prozradit nechce. „Na takzvané zaručené tipy a recepty na cokoli jsem už alergická. Je jich všude plno a mnohdy nadělají víc škody než užitku.

Částečně vděčím za to, jak vypadám, genetice. Zbytek je harmonická péče o mysl i tělo. Sebezdravější jídelníček a příkladné cvičení nebo luxusní kosmetika nám budou k ničemu, když budeme zapšklí a závistiví,“ tvrdí.

Jandová, která má státnice z anatomie, fyziologie, sportovní medicíny a psychologie, zároveň studovala i tradiční čínskou medicínu. Absolvovala také mnoho různých kurzů alternativních způsobů léčení, nyní začala pracovat jako poradkyně jednoho serveru o zdraví.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám