Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Paštika to v Česku nemá jednoduché. Na jednu stranu ji na chléb nebo rohlík pravidelně mažou více než 2/3 Čechů, na straně druhé nám zajistila známou přezdívku např. v Chorvatsku. Paštika ale zůstává tradiční součástí jídelníčků a v její oblibě patříme mezi nejlepší země na světě. Ta nejslavnější česká pochutina, Májka, se navíc dožila 50, a přitom neztratila nic ze svého lesku. Jak to?

Tajemství výroby Májky

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Na začátku výroby paštik od známých firem, jako je například producent Májky Hamé, stojí kvalitní suroviny. Jde především o játra, která jsou významným zdrojem pro život nezbytného prvku – železa a také potřebných bílkovin, dále maso a koření. Májka se se stejnou chutí vyrábí už 50 let. Pečlivě připravená paštiková směs se plní do plechových, hliníkových nebo skleněných obalů a tepelně zpracuje. Právě tepelné zpracování, žádná chemie, má na svědomí oblíbenou dlouhou trvanlivost.

Májka slaví 50 a je #poradtrendy

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Nejoblíbenější česká paštika Májka, kterou podle průzkumu najdete v lednicích téměř 90 % českých domácností, slaví letos 50 let. Svou cestu na české, slovenské a vlastně i světové stoly započala v 60. letech minulého století. Svět kolem se sice měnil, Májka nám však chutnala a chutná stále stejně dobře. Pokud se chcete dozvědět více o tom, jak se liší účes z 60. let od toho z 90. let, nebo jaká hudba duněla v uších mladých v 80. letech, zkuste naši aplikaci. Unikátní aplikace spuštěná u příležitosti oslav 50. výročí Májky vám vtipným způsobem ukáže, co se za těch posledních 50 let stalo s vámi a vašimi kamarády. Jděte na web poradtrendy.cz a spusťte stroj času právě teď.

Rozdáváme iPady

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Jako každý správný oslavenec se i Májka těší z originálních gratulací. Ty nejlepší se navíc rozhodla ocenit. Stačí např. na Instagramu, Youtube, Twitteru nebo Facebooku nahrát originální fotografii, video nebo text s Májkou, tento označit hashtagem #poradtrendy a okamžitě se zařadíte do soutěže o parádní iPady. Některé gratulace jsou skutečně originální a jsme za ně velmi rádi. Tak například uživatel Lugi74 vyskočil s Májkou z letadla a popřál jí všechno nejlepší při seskoku s padákem.

Májka přináší stále něco nového

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Májka je zkrátka legenda a její výrobce Hamé si své rodinné zlato opravdu hýčká. Dokonce své královně paštik pořídila i další sourozence. Májek je tak nyní více než 20 druhů, včetně menších cestovních i větších rodinných balení a v různých druzích obalů. Poslední přírůstky do rodiny oslavila Májka vloni, kdy se rozrostla o nové příchutě, například s brusinkami, kuřecím masem, mandlemi nebo husími játry. Májka je zkrátka fenomén, tak jí držme palce, ať se dožije alespoň té stovky!

Další články

Načítám