Hlavní obsah
Článek

Když mu bylo devatenáct, dostal se do finále druhé české SuperStar. Na zpěv ale rezignoval a už roky se úspěšně živí tancem, a to dokonce i v zahraničí. Čtyři roky žil v Londýně, rok v Los Angeles a nyní se na pár měsíců Filip Jankovič vrátil do Prahy.

"Čtyři roky po SuperStar jsem byl ještě v Praze, ale pak jsem začal řešit, co dál a z čeho vlastně těžit. Můj zpěv ostatně nikdy nebyl stoprocentní, na rozdíl od tance. Pak jsem se z minuty na minutu rozhodl, že odjedu do Londýna a začátky rozhodně nebyly lehké. Ten první rok byly dny, kdy jsem chodil po Oxford Street a díval se, zda na zemi neuvidím nějaké mince. Až tak zlé to bylo," vyprávěl nám.

"Ale pilnou prací jsem se dostal tam, kde jsem, třeba ke spolupráci s opravdovými hvězdami. První velká spolupráce byla s Kylie Minogue (55), následovali George Michael (†53), Mariah Carrey (54), Justin Bieber (30), ale i Kate Moss (50). Ten výčet by byl dlouhý. Splnil jsem si spoustu snů," pochlubil se nám Filip, jehož jsme potkali na křtu zpěvačky Kateřiny Mátlové, kde s ní špičkově tančil, dokonce na vysokých dámských podpatcích.

I když má teprve před třicítkou, už začal šedivět. "Já si ty skráně vyholuju, ale říkám, že jsou to šediny moudrosti, díky tomu že už jsem na jiné bázi přemýšlení než dřív," smál se s tím, že hlavní je, že mu slouží nohy. "Dokonce mi je závidí i mnoho tanečnic. A když mám navíc jehly, tak jsou úplně nekonečné," dodal s nadsázkou.

Reklama

Další články

Načítám