Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na pražském Vyšehradě se dnes konalo poslední rozloučení s bývalým premiérem a předsedou ČSSD Stanislavem Grossem, který minulý týden ve věku 45 let podlehl těžké nemoci.

Památce nejmladšího českého premiéra se přišli poklonit zejména jeho bývalí kolegové ze sociální demokracie včetně premiéra Bohuslava Sobotky. Dorazil i expremiér Jiří Paroubek s manželkou Petrou, která se zotavuje po mozkové příhodě.

Stanislav Gross měl vazby i na český šoubyznys. Jeho dcery Natálka a Denisa hrají v muzikálech a jejich představení si Gross v době, kdy mu to ještě zdravotní stav dovoloval, nikdy nenechal ujít.

Ze známých osobností mezi prvními dorazila Tereza Mátlová. Přinesla obrovský vzpomínkový věnec, který poslal její partner František Janeček. Oba se s rodinou přátelili, na Floridě sousedí i jejich byty.

Tereza neudržela slzy a z baziliky na pražském Vyšehradě odcházela se slunečními brýlemi. "Znali jsme se velmi dobře. Naše rodiny se roky přátelily, spolu jsme na Floridě strávili i několik Vánoc. Je mi to hrozně líto. Byl to mladý člověk, jakákoli nemoc je obrovskou tragédií. Měla jsem ho hrozně ráda jako člověka, vážila jsem si jak jeho, tak i jeho rodiny. Šárku obdivuju a holky mám moc ráda. Prožívají teď nejtěžší chvíle," řekla Super.cz Mátlová.

Rozloučit se se Stanislavem Grossem již dorazili také Michaela Nosková, která patří mezi rodinné přátele, či Osmany Laffita.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám