Hlavní obsah
Článek

Poklidný benefiční koncert Lucie Bílé (58) za klavírního doprovodu Petra Maláska způsobil zpěvačce značné zdravotní komplikace. Mnohonásobné slavici se totiž spustila alergická reakce přímo v průběhu písně a Bílá koncert dokonce musela na chvíli přerušit.

Za všechno mohly lilie, které byly aranžované po celé délce pódia. Organizátorky lamentovaly, že něco takového nemohly předpovídat. A překvapená vypadala i samotná Lucie. „Prosím tě, můžeš to dohrát? Já už to dál nedám,“ požádala během jedné své písně Bílá Maláska poté, co se několikrát mocně napila vody z připravené sklenice.

„Lucka měla kvůli těm liliím vyschlo v krku, dráždilo ji to, a nemohla proto píseň dokončit,“ vysvětlil po koncertu Lucčin manažer. Přerušení naštěstí trvalo jen chvíli, ač bylo na zpěvačce patrné, že kvůli alergii není moc ve své kůži.

Koncert nakonec i přes Lucčiny zdravotní komplikace splnil svůj účel. Ve prospěch centra Acorus, které již 17 let pomáhá obětem domácího násilí, se v Kostele sv. Anny předal šek v hodnotě 400 000 korun. „Vůbec si nedokážu něco takového, jako je domácí násilí, představit. Proti tomu jsou obyčejné denní problémy, které řeší každý z nás, malicherné,“ konstatovala Bílá.

„Jsem ráda, že můžu svým zpěvem pomoci a podpořit dobrou věc. A i když to teď vypadá, že jsem pěkná depkařka, protože písničky byly smutné, vůbec to tak není. Umím se taky smát,“ uzavřela nakonec s úsměvem zpěvačka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám