Hlavní obsah
Článek

Zpěvák a závodník Daniel Landa (55) ukázal svého tatínka Stanislava. Právě po něm zdědil vášeň pro rychlou jízdu. Standa Landa je bývalý cenami ověnčený autokrosový závodník. A Danovi včera pokřtil jeho nový závodní vůz pro rallye.

"Má to po mně. Viděl to od té doby, co se narodil. Co s námi začal jezdit na výlety, jezdil se mnou i na závody. Tak to nasával tak dlouho, až k tomu dospěl taky," řekl Super.cz tatínek Dana Landy.

Podle něj má syn velký talent. "Talent má. Já měl jen jednu disciplínu, on jich má desítky, v čem chce vynikat. Má to složitý a těžký. Ale v každé, kterou dělá, něco znamená. Mám z něj radost," říká Stanislav Landa.

Vždycky to tak ale nebylo. Danovo vyrůstání pro rodiče nebylo zrovna lehké. Má za sebou třeba období skinheads. O tom prý ale Stanislav Landa vůbec netušil, to se dozvídal až z novin později.

"Je to jeho život. Dlouho mu do toho nehovořím. Sám v sobě si říkám, že s tím souhlasím, nebo nesouhlasím. Když jsem na něj měl vliv, snažil jsem se mu zcela nekompromisně dávat nejen vzor, ale také příkazy a zákazy. Když byl na konzervatoři, naháněl jsem ho po hospodách. On ale vždycky zalezl pod stůl, abych ho nenašel. To se mi přiznal až později," usmívá se otec zpěváka.

"Jeho puberta byla nejtěžší pro nás rodiče. Ve čtrnácti si myslel že jeho otec je největší idiot. A v jednadvaceti už si říkal, že se ten stařík přeci jen něco naučil," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám