Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Angličanka Lesley Hornby známá jako Twiggy je nejspíš první světovou topmodelkou vůbec. Žena, která se v 60. letech stala nesmírně populární po celém světě díky svému neotřelému chlapeckému vzhledu, drobné postavě a velkým očím, je dnes již pojmem. V době, kdy za sexsymboly platily krásky ženských tvarů Marilyn Monroe nebo Brigitte Bardot byla Twiggy něčím zcela originálním a neotřelým. Jako modelka začala pracovat v šestnácti letech, což tehdy nebylo obvyklé, ale právě její nevinný dětský zjev a kouzlo osobnosti jí přinesly nebývalou popularitu.

Obliba mladičké Twiggy raketově rostla, už v osmnácti letech byla v Británii vyhlášena Ženou roku. Jako modelka pracovala nejvíce ve Francii, Japonsku a Spojených státech. Její fotografie se objevily na obálkách nejprestižnějších magazínů včetně Vogue.

Později se Twiggy začala věnovat i herecké kariéře a zpěvu, ale rovněž začala psát a její autobiografie z roku 1998 "Twiggy in Black and White" se stala bestsellerem. Od roku 2005 je tváří značky Marks and Spencer a zároveň podporuje mladé modelky. Účinkovala například v soutěžním pořadu a reality show Amerika hledá topmodelku.

V roce 1977 si vzala amerického herce Michaela Witneye, s nímž má dceru Carly. Witney však o šest let později nečekaně zemřel na infarkt. Později modelka poznala Leigha Lawsona, jehož si v roce 1988 vzala. Lawson adoptoval její dceru a přenechal jí jeho jméno. Dvojice dodnes žije v Londýně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám