Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Poslední týdny dochází k děsivě vyhlížejícím autonehodám známých lidí opravdu jak na běžícím pásu! Po bouračce primáckého moderátora nebo Daniela Hůlky (55), kterému shořel vůz, má za sebou podobný zážitek, kdy ho jen setiny sekundy dělily od smrti, i skladatel a zpěvák Jarek Šimek (50). „Zachránila mě Iveta Bartošová (†48),“ myslí si!

Šimek, který s Bartošovou spolupracoval coby hudební skladatel a loni vydal i její úspěšné posmrtné album Iveta Naposledy, měl ten den velké tušení, že se mu něco stane. Jel s kamarádem z Brna do Prahy a na 92. kilometru dálnice se jejich vůz střetl s kamiónem.

„Cestou jsme vzpomínali na Ivetu a mně se v jednu chvíli vybavila ošklivá autonehoda, o níž média ani nevěděla a která se nám přihodila, když nám náklaďák zdemoloval vůz. Asi deset minut po té vzpomínce se to ale stalo znovu. Předjížděli jsme rumunský kamión, jenže asi v polovině předjíždění kolem zapadl do nějakého odvodního žlábku. Viděli jsme, jak se celý kamión kymácí a řidič, ve snaze dostat se z té situace, zazmatkoval a přetáhl to do našeho pruhu. Natlačil nás na svodidla a delší dobu nás táhl a drtil,“ vybavuje si opakování jedné ze svých nejhorších můr Jarek.

„Měli jsme velké štěstí, že náš šofér je flegmatik, nezmatkoval, udržel vůz a pomalu dobrzďoval. Dostal nás z toho. Byl jsem z toho celý rozklepaný, protože přesně to samé se nám stalo s Ivetou. Došlo k tomu na stejném kilometru a v ten samý čas. Věřím na duchařiny a myslím si, že se Iveta jako můj anděl strážný postarala, abych z toho opět vyvázl živý. Tenkrát seděla na sedadle smrti ona, teď já. A je podle mě její zásluha, že to dopadlo nakonec dobře. Stačilo málo, aby jeden či druhý řidič zareagoval hůř, a byli jsme všichni mrtví,“ třese se ještě teď Šimek.

Auto je prý zničené na obou stranách a jak je vidět na archivním snímku, podobně tehdy dopadl i vůz s Bartošovou.

Reklama

Další články

Načítám