Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herecké nebe minulou středu přijalo do svých řad dalšího talentovaného a předčasně zesnulého člena. Ve věku 48 let zemřel kanadský herec Jonathan Crombie, jenž ztvárnil tolik oblíbeného Gilberta v seriálu z poloviny 80. let Anna ze Zelených vršků.

Podle informací jeho sestry k úmrtí došlo v New Yorku po komplikacích s krvácením do mozku. „Byl tak zábavný a hodný. Miloval herectví, komedie, zpívání i tanec. Už jako malý kluk zbožňoval hry na Broadwayi. Pořád si zpíval a tančil v obýváku,“ zavzpomínala na svého bratra Carrie Crombie.

Oba sourozenci byli potomky bývalého torontského starosty a kanadského vládního ministra Davida Crombieho.

Jonathan byl objeven v sedmnácti letech ve školním představení Čaroděje ze země Oz, na které se přišla podívat i herečka a vedoucí castingu Diane Polley, jež jej doporučila do zmiňované populární minisérie Anna ze Zelených vršků a jejích dalších pokračování, kde se Jonathan představil v hlavní roli vedle Megan Follows. S Janet Laine Green pak hrál v thrilleru Bullies. V menších rolích se objevil také v seriálech Prváci, Matrix, Slings and Arows či v roce 2013 v akční komedii Cottage Country s Malin Åkerman.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám