Hlavní obsah
Článek

V pořadu Tele Tele si z herce Josefa Cardy (59) Richard Genzer a Michal Suchánek dělali legraci neustále omílanou otázkou: ‚Sporťáku, už máš chlapa?‘ Teď se Josef Carda objeví v poněkud obtížnější roli. V seriálu Cesty domů ztvární vozíčkáře Ludvíka Macháčka, který hýří obdivuhodným optimismem.

Ludvík se divákům představí jako dočasný podnájemník Andreje, tedy Martina Pechláta. „Zůstal jsem po bouračce na vozíku a zařizuju si dům s bezbariérovým přístupem. Než budou úpravy hotové, bydlím u Andreje. On se o mě stará, protože vůči mně cítí určitý dluh z minulosti. Jaký, to se diváci dozvědí až později,“ vysvětluje Josef Carda.

Aby věrohodně ztvárnil vozíčkáře, přišel Josefu Cardovi na natáčení poradit odborník z rehabilitačního ústavu. „Učil jsem se s vozíkem manipulovat, dokonce jsem dělal i piruetu a za pár dní budu natáčet, jak jezdím slalom, i když jen v místnosti. Musím si dávat pozor na to, abych nehýbal nohama, už jsem přemýšlel i o tom, že bych si je svázal,“ líčil Carda, který se v seriálu dá dohromady s Hedvikou. Tu hraje Martina Hudečková.

„S Martinou se dobře známe, už jsme spolu točili víckrát a známe se i z dabingu, je to bezvadná parťačka. Vztah Macháčka a Hedviky je moc hezky rozepsaný. Každý má své trable, ani jeden nikoho nehledá, ale osud je svede dohromady. Myslím, že jejich příběh diváky zaujme,“ uzavřel herec.

Reklama

Další články

Načítám