Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Britský seriál Robin Hood z roku 1984 je podle mnohých tím nejlepším, co se o tomto dávném dobrodružném hrdinovi natočilo. Nezapomenutelný Robin Hood v podání Michaela Praeda se i českým divákům vryl do paměti. Díky Super.cz se nyní můžete podívat, jak se Praed za téměř třicet let změnil.

Seriál o spravedlivém Robinu Hoodovi a jeho přátelích, kteří se snaží hájit dobro a odvážně se staví na stranu chudých, si v druhé polovině osmdesátých let získal oblibu u mnoha diváků nejen ve světě, ale díky častým reprízám i u nás v dětských pořadech.

Hlavní hrdina v podání Michaela Praeda, jehož pravé jméno znělo Michael David Prince, se nejvíce proslavil právě tímto seriálem. Ještě předtím si však zahrál v celovečerním filmu Robin Hood a Čaroděj. Roli si střihl také v legendární Dynastii. Následně se věnoval převážně divadelnímu herectví na Broadwayi.

Herec má dvě děti s tanečnicí Karen Landau. Praed znamená v kornštině (jazyce dříve používaném na území britského Cornwallu) slovo louka. Herec jej začal používat jako své umělecké jméno.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám