Hlavní obsah
Článek

V 80. letech patřil Ray Liotta (60) k nejnadějnějším hercům. Jeho atraktivní tvář se objevila v desítkách filmů, ale dle jeho současné vizáže si ji bohužel dnes vybaví jen málokdo.

Američan s italsko-irskými kořeny se v Hollywoodu prosadil už v 80. letech, kdy se objevil v několika seriálech. Modrooký frajer se brzy dočkal úspěchu a v roce 1987 přišel zásadní úspěch jeho kariéry v podobě nominace na Zlatý glóbus za hlavní roli ve filmu Něco divokého.

Když se o tři roky později Ray Liotta objevil po boku Roberta De Nira v kultovním dramatu režiséra Marina Scorseseho Mafiáni, zařadil se mezi hollywoodskou elitu. V devadesátých letech ovšem začal přibírat na váze, čímž přišel o role filmových padouchů.

Ray sice z filmového plátna nikdy nezmizel, ale až na pár výjimek si později zahrál ve snímcích, které záhy po premiéře zmizely v propadlišti dějin. Světlé výjimky v jeho pozdější kariéře tvoří menší role ve filmech Hannibal, Identita či Za borovicovým hájem.

Herectví se Liotta věnuje i nyní, ale po dosažení šedesátky je z něj oteklý děda, takže jej nejspíš v roli vyžadující větší fyzickou zdatnost už nikdy neuvidíme.

Reklama

Další články

Načítám