Hlavní obsah
Článek

První polovinu natáčení svého režijního debutu, nové celovečerní komedie Padesátka, má za sebou Vojta Kotek (36). Štáb a hlavní herecké tváře se nyní přesouvají do interiérů horských chat pro druhou část natáčení. V průběhu března stihli filmaři připravit na horách v okolí Špindlerova mlýna všechny venkovní sněhové scény, kterých je v komedii odehrávající se v prostředí běžkařského závodu víc než dost.

K prvním jarním dnům dostal Vojta Kotek s předstihem i první letošní vánoční dárek. Datum premiéry filmu. Padesátka půjde do kin 24. prosince a měla by se stát poslední komedií letošního roku. „Kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp,“ směje se už dopředu Vojta Kotek.

Během první části natáčení Padesátky se před kamerou uskutečnilo i velmi očekávané setkání Vojty Kotka s Jiřím Mádlem (37), kteří zde před téměř deseti lety připravovali legendární Snowboarďáky. V Padesátce společně hrají v diskotékové retrospektivě ze 70. let a oba budou diváky bavit už svým vzhledem a účesem. Zatímco Jiří Mádl si užíval stylové afro, Vojta Kotek uchvátí své fanynky slušivou fotbalovou dekou.

První část natáčení odhalila i propojení postav ze 70. let a v současnosti. Zatímco postava Jiřího Mádla je dnes především horskou legendou, Vojta Kotek se promění v Ondřeje Pavelku a Tereza Voříšková (34) bude mít tvář a postavu Vilmy Cibulkové (61).

Komedie Padesátka podle scénáře Petra Kolečka se odehrává v zimě na horách a její děj se točí okolo lidí ze zasněžených hřebenů, běžkařského závodu Tříkrálová padesátka a muže, který se rozhodl poznat svého otce. Tvůrci Padesátky slibují situační i konverzační humor, překvapivé zvraty i horský klid. „Chtěli bychom navázat na klasické horské komedie: S tebou mě baví svět, Anděl na horách, Krakonoš a lyžníci nebo Sněženky a machři. Měl by z ní ale zavanout i Cimrmanův vichr z hor,“ hlásal Vojta Kotek už před první klapkou.

Reklama

Další články

Načítám