Hlavní obsah
Článek

Obezita, zhoršená pleť, zubní kazy či záněty dásní. To vše hrozí vašim dětem, pokud je neodnaučíte závislosti na sladkém. Bílý cukr je novodobá hrozba, která vede naše děti nejen k obezitě. A velikonoční svátky byly zase jednou z příležitostí, kdy se hladina cukru v krvi zvedla i dospělým. Zakázané ovoce láká nejvíc, nepostupujte proto nepřiměřeně striktně. Co na děti bude fungovat?

Sladké ano, ale nepravidelně

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Z hlediska zdravé výživy jsou sladkosti až na poslední příčce. Neměl by se z nich stát pravidelný návyk, kdy slíbíte nenasytné ratolesti po vydatném obědě zmrzlinu. Naopak by sladké a čokolády měly platit za výjimečnou kratochvíli, ale ne za pochvalu třeba kvůli dobrým výsledkům ve škole. Sladké nezakazujte úplně, ale umožňujte k němu přístup jen nepravidelně. Co děti v předškolním věku naučíte, to si při troše štěstí (nebo smůly) s sebou ponesou celý život. Proto se snažte, aby byl dětský jídelníček správně vyvážený. Spoustu zdravých receptu najdete třeba na Feedo blogu. Inspirujte se!

Mlsat se dá i zdravěji

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Pokud máte pocit, že se vaše děti dlouhodobě bez sladkého neobejdou, nemusíte věšet hlavu. Dejte na kompromis a zasaďte se o to, ať vyzkouší zdravější alternativu. Dětem lépe prospívají čokolády s vyšším podílem kakaa, zdravější je také sušené ovoce, müsli tyčinky anebo ořechy. Gumové medvídky plné cukrů si snadno vyrobíte doma ve zdravější alternativě. Nevěříte? Podívejte se na video!

Sladké limonády vynechejte

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Odnaučte svoje děti pít sladké limonády. Odvykání si od přísunu tak velkého množství cukrů může trvat nějakou dobu, určitě to však stojí za to. Levné slazené nápoje kromě velkého množství cukrů obsahují umělá barviva, aromata a konzervanty, které zatěžují trávicí soustavu i ledviny. Lepší je kostkou cukru si osladit čaj než pít litry koly denně. Proto pokud děti od sladké chuti nápojů chcete odradit, začněte jim připravovat čaje, které postupně budete sladit stále méně, až nakonec cukr budete moci vynechat úplně. Časem po limonádách už ani toužit nebudou. Zdravou výživu i čaje pro děti naleznete na e-shopu Feedo.cz, největším online obchodě s dětským a kojeneckým zbožím v České republice.

Další články

Načítám