Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Díky tomu, že s Martou Jandovou (50) budou soutěžit v pořadu Eurovize, Václav Noid Bárta (43) cestuje více než kdy předtím. Dostal se zejména do německy mluvících zemí, kde už Martu znají. Jeho však bylo jako autora a jejího partnera v duetu potřeba představit, aby nasbírali co nejvíc hlasů.

"Nedávno jsme byli v nějakém městě u Innsbrucku, kam jsme letěli přes Vídeň a ještě jsme tam jeli hodinu a půl autem přes Alpy. Proletěli jsme se sedm hodin. To jsem úplně nepochopil a říkal jsem, zda by nebylo jednodušší tam přímo autem dojet. Tak mi řekli, že ano," krčil rameny Vašek.

Zpěvák není zrovna milovníkem letadel, i když delší cesty už za sebou má. Letěl do Thajska, Venezuely a New Yorku. "Nemám to rád, radši cestuju po zemi. Taky v létě pojedeme na dovolenou autem do Chorvatska. A tahle naše cesta byla o to horší, že jsme se dozvěděli, že pilot německých aerolinek schválně nechal spadnout letadlo právě v Alpách," vyprávěl nám.

"Jasně, že jsme o tom přemýšleli a utěšovali se statistikou, že když se to, bohužel, stalo někomu jinému, nemělo by se to stát nám. Pochopitelně jsme si museli dát něco na uklidnění, ale to mám vždycky, že mě uklidní dvě pivečka. Teď nás čeká Londýn, kam nás pozvali na nějakou párty, a tam se hodně těším, protože tam budou všichni účastníci Eurovize a seznámíme se. Já tam pak ještě zůstávám podívat se na jedno představení. A pak už přijde ta Vídeň," vypočítal.

Pomůže Vaškovi, když písnička, kterou složil v Eurovizi, zaboduje, anebo se bojí, že by mohli s Martou propadnout, jako se to stalo předchůdcům v soutěži, kdy Kabát a Gipsy.cz skončili poslední a Tereza Kerndlová (37) předposlední?

"Podle aktuálních žebříčků, které jsou na internetu, jsme někde za polovinou, což už je obrovský úspěch. A i kdyby to nemělo přinést žádnou práci nebo spolupráci s někým, tak je to pro mne splněním snu, protože si sáhnu na evropskou ligu, což se mi tady v Čechách v životě nepodaří. Je to vlastně vrchol mojí kariéry. A teď se třeba vrhnu na golf, protože tím vydělám víc peněz," odlehčil závěr Vašek.

Reklama

Další články

Načítám