Hlavní obsah
Článek

Oblíbený herec Martin Preiss (42) loni před Vánocemi prožíval těžké životní chvilky. Depresivní stavy řešil alkoholem, a dokonce se mluvilo o tom, že se pokusil o sebevraždu. Jak bývalý moderátor pořadu Chcete být milionářem prozradil v rozhovoru pro týdeník Téma, ve skutečnosti si na život sáhnout nechtěl, byť se potýkal s úzkostnými stavy.

Doma se prý pohádal s manželkou, která poté i s dětmi odjela pryč. „Samozřejmě v tom hrál roli můj alkohol. Mluvili jsme pak spolu ještě po telefonu a ona v afektu řekla, že pokud mě život nebaví a chci se uchlastat, tak ať se seberu a jdu se rovnou do lesa oběsit. A já řekl, že jo, a opravdu jsem odešel z domu,“ prozradil v rozhovoru Preiss.

Ve skutečnosti se chtěl jít jen projít a vstřebat manželskou hádku. Jeho žena se však vrátila domů a začala se o manžela, který nebral telefon, strašně bát. Raději proto zavolala na tísňovou linku.

Ač se Martin Preiss zabít nechtěl, úzkostné stavy byly v kombinaci s pitím natolik nepříjemné, že se pod vlivem rodiny rozhodl v lednu nastoupit na léčení.

„Úzkostné stavy, kterými jsem si procházel, trvaly celý loňský podzim, začal jsem se zalévat alkoholem, k tomu jsem bral prášky na spaní. Dostal jsem se do fáze, kdy mi opravdu nebylo dobře,“ dodal herec s tím, že pokud by se sebou nezačal nic dělat, pravděpodobně by se mu rozpadlo i manželství.

V březnu byl z léčebny sice propuštěn, ale bohužel ho hned po návratu zavalily každodenní starosti a zase sáhnul po flašce. Do léčebného procesu se proto na dva týdny opět vrátil. V současnosti v rámci doléčovacího programu dochází na individuální terapie, které mu prý pomáhají.

Reklama

Další články

Načítám