Hlavní obsah
Článek

Majitel slepiček, dobrého srdce a azylové chaloupky v Líbeznicích u Prahy Zdeněk Macura (49) po dlouhém hledání konečně našel práci! Bývalým povoláním softwarový inženýr, který brával stotisícový plat, musel po kauze s Ivetou Bartošovou (†48), jíž se neúspěšně snažil pomáhat, utéci do ciziny. V Česku měl totiž tak „profláklou“ tvář, že byl nezaměstnatelný. Má totiž dluhy a musel začít vydělávat, aby nezažil finanční krach. A zdá se, že Britové jsou mu nakloněni!

Macura původně počítal s tím, že v Londýně, kam se uchýlil, bude prodávat párky za sedm a půl libry na hodinu. Pak ale přišla smůla a musel obejít jedenáct pracovních agentur, než se na něj usmálo štěstí.

„Mám možnost jít na noční směny balení balíků za osm liber na hodinu (zhruba tři sta korun na hodinu - pozn. red.). Říkali, že dělají pro hodně firem a že je to hodně reálné. Musím si ale vyřídit ještě nějaké papíry,“ hlásí z Anglie Macura.

Kromě toho si chce ale stejně najít práci coby programátor. Ta je totiž placená úplně v jiné honorářové hladině, a i když jídlo je v britské metropoli na srovnatelné úrovni jako v Česku, bydlení a další náklady na život jsou tam velice drahé. Další brigáda by se proto hodila.

„Pokud se mi tu podaří vydělat na platby, které mě brzy čekají, nebudu muset alespoň prodávat pozemek. A jestli budu mít štěstí, ušetřím i na další azylové chaloupky,“ dodal Zdeněk Macura.

Reklama

Další články

Načítám