Hlavní obsah
Článek

Jedna z nejslavnějších představitelek české krásy, která se dokázala v USA prosadit už v 80. letech, se dnes zařadila mezi padesátnice. Podívejte se na odvážné snímky ženy, která se rozhodně nemusí stydět odložit vrchní díl bikin.

Pavlína Pořízková (59) by se módní ikonou nestala nebýt emigrace, která jí otevřela dveře do světa modelingu. Než se rodačka z Prostějova přestěhovala za svými rodiči do Švédska, prožila šest let s babičkou. Když jí bylo 14 let, kamarádka poslala její fotky do agentury Elite, což odstartovalo její hvězdnou kariéru.

Přes Paříž se Pavlína dostala do USA, kde pod upraveným jménem Paulina Porizkova pózovala na titulkách nejprestižnějších magazínů včetně Playboye, Sports Illustrated či Vogue. Česká rodačka se tak zařadila do žebříčků nejkrásnějších žen světa a stala se symbolem východoevropské krásy.

V 90. letech Pavlína profesionální dráhu modleky ukončila a začala se věnovat herectví. V roce 1992 se po boku Johnnyho Deppa objevila ve filmu Arizona Dream a zahrála si třeba i v jedné epizodě seriálu Zoufalé manželky.

Od roku 1989 je Pavlína manželkou rockera Rica Ocaska, s nímž je vídána zejména na plážích, kde často odkládá horní díl plavek a svá stále pevná ňadra vystavuje slunečním paprskům. Přestože je Pavlína Pořízková nejstarší česku topmodelkou, může se odhalovat stejně jako její o generaci mladší nástupkyně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám