Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Filmoví nadšenci si jistě pamatují legendární sci-fi horor režiséra Davida Cronenberga Moucha. Ve snímku z roku 1986 si hlavní role zahráli Jeff Goldblum (58) a Geena Davis (55). Super.cz vám ukáže, jak tato dvojice vypadá dnes. Slavný trhák, který právem získal Oscara za nejlepší masky, měl premiéru před pětadvaceti lety.

Příběh o ambiciózním vědci, který se stane obětí vlastního vynálezu, tuto hereckou dvojici proslavil. Podobně jako představitelé Dempseyho a Makepeacové Michael Brandon (65) a Glynis Barber (55) ze stejnojmenného detektivního seriálu, i Geena Davis s Jeffem Goldblumem se po natočení jejich slavného filmu Moucha vzali. Jejich manželství však nevydrželo a po třech letech se rozpadlo. Goldblum se však před lety nechal slyšet, že jsou s Geenou stále přátelé.

Geena Davis má široký záběr aktivit. Kromě herectví se věnovala modelingu, je filmovou producentkou, spisovatelkou a zároveň bývalou olympijskou reprezentantkou v lukostřelbě. Nejvíce zazářila ve snímcích Thelma a Louisa či Náhodný turista, za který získala Oscara za nejlepší ženskou vedlejší roli. Herečka je počtvrté vdaná. S posledním manželem iránsko-americkým plastickým chirurgem Rezou Jarrahy má devítiletou dceru Alizeh Keshvar a sedmiletá dvojčata Kiana Williama a Kaiisë Stevena.

Jeff Goldblum má za sebou také několik kasovních trháků. Nejúspěšnější byly dva díly Jurského parku a film Den nezávislosti. V současnosti hraje v seriálu Zákon a pořádek. Herec pocházející z ortodoxní židovské rodiny byl dvakrát ženatý. S kolegyní z filmu Silverado Patriciou Gaul a s Geenou Davis, o které dodnes prohlašuje, že je úžasným člověkem a fenomenální herečkou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám