Hlavní obsah
Článek

Jaro Smejkal (32) chodí se svým přítelem Michalem s přestávkami přes rok a půl. Ani jeden z nich se ale necítí na to, že by vůbec začal uvažovat o registrovaném partnerství, natož pak o adopci dítěte.

„Když si představím, jak pečuju o sebe, tak si nedovedu představit, že se tak starám i o dítě. Asi do takové fáze musím teprve dospět. Zatím bych to nechal těm zkušenějším a starším párům. Já jsem rád, že teď zvládám sebe, natož tak někoho v rodině,“ říká účastník poslední řady SuperStar.

Smejkal, který se hlásí k tomu, že je gay, ale považuje možnost adopce pro stejnopohlavní páry za důležitou věc. „Láska od rodičů může přijít k dítěti bez ohledu na to, jestli jsou to dva chlapi, dvě ženský, nebo chlap s ženskou. Záleží spíš na tom množství lásky a zázemí, které jsou schopni poskytnout. Rozhodně se ty děti můžou mít lépe než v dětském domově," říká.

"Pěstounská péče je už umožněná, ale nikomu se do toho moc nechce. Zlegalizujme adopci, ať se těm párům do toho chce,“ nechal se Smejkal slyšet na tiskové konferenci soutěže Gay roku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám