Hlavní obsah
Článek

Rusové opět nevěřícně kroutí hlavou nad tím, kam plynou jejich peníze z daní. Trestnice v zemi sice většinou kritizují pro zneužívání vězňů a porušování lidských práv, ta v Serpuchově u Moskvy ale naopak chápe trestání poněkud zvráceně. Z vězení unikly fotky opulentní žranice v římském stylu, na které tekly proudem drahé nápoje a ve velkém se konzumoval kaviár či hamburgery z McDonald‘s.

Vězni jsou na snímcích oděni do římských tóg a nikdo z nich se netváří zrovna jako trpící trestanec. Fotografie kolují ruskojazyčným internetem a vzbuzují nebývalé rozhořčení. A všechna kritika míří na Federální službu pro dohled nad výkonem trestu, která je pověstná jak zneužíváním vězňů, tak laxní kontrolou věznic.

„Po interním vyšetřování budou všichni provinilí představitelé až po nejvyšší vedení věznice postaveni před disciplinární zodpovědnost,“ uvedla Taťána Sobolevová pro deník Gazeta.

Fotky jsou závažné už jen proto, že zobrazují mobily a nože přímo ve věznici v přítomnosti vězňů. Jsou to přitom předměty přísně zakázané.

Reklama

Další články

Načítám