Hlavní obsah
Článek

Michal Penk (46), známý zpěvák z osmdesátých let, který před časem přiznal, že míval velké problémy s drogami, je nezvěstný! Policie po něm již vyhlásila celostátní pátrání, ale nepohřešuje ho, spíš ho hledá, s největší pravděpodobností kvůli nějakému průšvihu. Neublížil si snad, nebo někdo jiný jemu?

Michal je známý svou rozervanou uměleckou duší a jeho přátelé a známí proto mají strach, jestli si snad, nedej bože, nemohl vzít život.

Strážci zákona ho mají v databázi hledaných osob již od pátku dvacátého sedmého února.

„Nevím to jistě, ale v pátek, nebo v sobotu ráno (26., nebo 27. března) se mnou chtěl mluvit. Poslala jsem ho do háje, ale prosil mě, jestli se můžeme zkontaktovat, že potřebuje mou radu. Slíbila jsem mu, že si dáme vědět v úterý. Ale ještě se neozval. Snad je živý a nemá nějaký průšvih,“ strachuje se i jeho bývalá přítelkyně Denisa, která Penka sice již tři čtvrtě roku neviděla, ale byli v relativně pravidelném kontaktu.

Podle právníka může být Penk v pěkném maléru. „Když se něčí jméno vyskytne v databázi hledaných osob, primárně má velký průšvih trestněprávního charakteru. Člověk ale může být ve výjimečných případech hledaný i kvůli civilním věcem, například existuje institut předvedení svědka a může se to týkat banálního stavebního řízení. Osobně se však domnívám, že by mohlo jít spíše o ten první případ a nedivil bych se, kdyby byl již vydán i eurozatykač. Pokud by se totiž dotyčný pouze ztratil a nebyl k nalezení, ocitl by se totiž zpravidla v databázi pohřešovaných,“ řekl Super.cz renomovaný pražský právník Jakub Drábek.

Policie zatím k pátrání po Michalu Penkovi (prý je neozbrojený a není nebezpečný) nevydala žádné prohlášení. Případ budeme dále sledovat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám