Hlavní obsah
Článek

Martin Maxa (63) se i po padesátce chlubí neuvěřitelně vypracovaným tělem. Nyní ho ale schoval. Kvůli novému projektu se změnil k nepoznání. Nasadil si vousy, oblékl středověký hábit a stal se historickou postavou - Janem Husem. "Vypadal jsem velmi démonicky, nepoznala by mě ani vlastní rodina. Ani já sám jsem se nepoznával," říká zpěvák.

Maxa si zahraje v muzikálu Naháči vysokoškolského profesora sociologie, který se vnitřně ztotožňuje s učením Mistra Jana Husa. A protože Naháči nejsou jen multimediálním interaktivním muzikálem, ale také používají prvky Laterny magiky 21. století prostřednictvím internetu, je do něj potřeba natočit filmové sekvence, které jsou nedílnou součástí děje.

"Netušil jsem, co mě ve studiu s režisérem Tomášem Váňou čeká. Je to taková vizuální stylizace mojí postavy v krátkých, asi třiceti až čtyřiceti vteřinových pasážích, které se ještě budou digitálně upravovat. Rozhodně to bude velmi zajímavé," míní Maxa.

Zpěvák, který se zapsal do podvědomí fanynek jako svalnatý blonďák s kytarou, nebo rolí tělocvikáře v komedii Zdeňka Trošky Kameňák, vstupuje do podobného projektu poprvé. "Je to krok do neznáma. Vím sice, co je klasický muzikál. Co je ovšem multimediální interaktivní muzikál, nevím. Už proto mě to láká. Týká se světa internetu a sociálních sítí a já si od toho mimo jiné slibuju, že zjistím, jak to funguje, protože já ho nemám," svěřil.

Vizáž kvůli roli vysokoškolského profesora měnit nebude. Bude mít jen kostěné brýle. A také věří, že zůstane blonďákem, kterým je celý život. Jen občas jde dohola, jako třeba nedávno kvůli synovi Ivošovi. "Je mu dvanáct let a je to můj parťák, šli jsme dohola spolu. Pak mám ještě jednadvacetiletou a pětiletou dceru," upřesnil. "Všichni si jdou ve svých stopách a jsou úplně nedotknutí svým tatínkem. Budoucnost je jejich věc a já je do ničeho nenutím," dodal.

Maxa polovinu léta stráví koncertováním s kapelou, nebo svými recitály, které coby kytarista a bývalý folkař zvládne odehrát úplně sám. Druhou polovinu léta už se bude věnovat zkoušení Naháčů. Zkoušky začínají v polovině srpna v Divadle Goja Music Hall, kde se muzikál bude od 4. října také hrát.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám