Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bohaté kadeře, kterými okouzlila v Legendě o vášni snad všechny kromě divokého Brada Pitta, jenž dal ve filmu přednost toulkám, byste u ní už nenašli. Dlouhých vlasů se však nevzdala ani s padesátkou, kterou oslavila začátkem letošního roku. Řeč je o anglické herečce Julii Ormond.

Ormond si jistě vybavíte ještě z Prvního rytíře se Seanem Connerym a Richardem Gerem, z komedie s Harrisonem Fordem Sabrina, ale také z Lazebníka sibiřského, kde si kromě ruských herců zahráli i někteří Češi, dále z Podivuhodného případu Benjamina Buttona či z oceňovaného dramatu z roku 2011 Hudba hrát nepřestala. Souběžně s televizní a filmovou tvorbou se hojně věnuje divadlu.

Držitelce ceny Emmy se jako jedné z mála slavných hereček podařilo uchránit si soukromí a nemít aférky se slavnými kolegy. Už od dětství totiž toužila stát se divadelní herečkou, ne celebritou. Když se jí novináři ptali, zda bylo lepší líbat Brada Pitta nebo Harrisona Forda, odvětila: „Zapřísáhla jsem se, že podobné věci nikdy nebudu porovnávat. Popravdě jsem to udělala, ale nikdy bych to veřejně neřekla.“

Jejím prvním manželem byl vcelku neznámý herec Rory Edwards, s nímž se rozvedla v roce 1994. O pět let později vstoupila do manželství s politickým aktivistou Jonem Rubinem, s nímž má dnes jedenáctiletou dceru Sophii. Ani s ním to však Julii, která byla před časem vyhlášena časopisem Glamour za nejkrásnější žijící herečku, nevyšlo.

Reklama

Další články

Načítám