Hlavní obsah
Článek

Hollywoodská hvězda Angelina Jolie (48) svým rozhodnutím nechat si preventivně odstranit vaječníky rozpoutala stejnou vlnu diskuzí, jako když před dvěma lety podstoupila mastektomii obou ňader.

Slavná herečka a nyní i režisérka se mimo Hollywood angažuje v ochraně lidských práv a osvětě při prevenci nádorových onemocnění. Její obavy z rakoviny jsou tak silné, že si nechala odstranit vaječníky i vejcovody, čímž se připravila o možnost dalšího početí. Angelina Jolie si však své rodičovské povinnosti už bohatě splnila. S Bradem Pittem vychovávají tři vlastní a tři adoptované děti.

Poté, co šestinásobná matka upozornila na hrozbu v podobě rakovinotvorného genu zvyšujícího riziko vážného onemocnění, se svým zdravotním stavem začala veřejně zabývat i Kelly Osbourne. Hvězda rodinné reality show Osbournovi je prý podle výsledku vyšetření rakovinou ženského pohlavního ústrojí také ohrožena a chystá se na stejný zákrok jako Angelina Jolie. Předtím by si ale ráda pořídila děti.

Kelly Osbourne se nechala testovat poté, co lékaři její matce v roce 2002 diagnostikovali rakovinu tlustého střeva. Sharon Osbourne je stejně jako Angelina Jolie nositelkou genu BRCA1, kvůli němuž taktéž podstoupila dvojitou mastektomii.

„Vím, že mě to jednou také čeká. Pokud někdy budu mít děti, chtěla bych tady pro ně být co nejdéle a být jim oporou. Angelina si zaslouží velkou poklonu, protože na tento problém upozornila celý svět,“ řekla Kelly Osbourne, pro niž je slavná herečka velkým vzorem a symbolem odvahy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám