Hlavní obsah
Článek

Ta zpráva přišla jako rána z čistého nebe. Ještě před pár dny domlouval za oceánem nové projekty, dnes už producent muzikálu Mamma Mia! nebo velkofilmu Lída Baarová Peter Kovarčík (†61) není mezi živými. Jak Super.cz již uvedl, nešťastnou náhodou přišel o život v koupelně, když uklouzl prý po mokré podlaze a rozbil si hlavu o umyvadlo. Jak na něj vzpomínají ti, kteří s ním přišli do styku?

„Co k tomu mám říci? Jsem tím zaskočena. Na tragickou smrt nemůže být nikdo připraven. Šokovalo mě to. Pana Kovarčíka jsem vnímala jako energického muže, který žil svými projekty. Byl to velký nadšenec. Měl rozhodně spoustu plánů, které si teď už nevyplní. Každé setkání s ním bylo vždy příjemné, protože hrozně sršel energií. Když si to tak vezmu, byl to mladý člověk,“ kroutí hlavou Leona Machálková (56), jež nikdy nepřestane být producentovi vděčná, že jí dal důvěru a obsadil ji do hlavní role v muzikálu Mamma Mia!, kde se s ním také prvně setkala po pracovní stránce.

„Vím, že ještě před pár dny byl na služební cestě. Často chodil na představení a teď nějakou dobu nepřišel. Naposledy za mnou běžel asi před třemi týdny do šatny, když jsem si rozbila hlavu o mikroport a tekla ze mě krev. Strachoval se, jestli jsem v pořádku. A přitom proti tomu, co se stalo jemu, to bylo naprosto banální. Je ho škoda,“ přidala Machálková.

Ke smrti kamaráda se vyjádřil i producent František Janeček (79). Bývaly doby, kdy byli s Kovarčíkem jedna ruka. „Petera jsem znal dlouhé roky. Je to pro mě šok a především je to tragická událost pro jeho nejbližší, jeho dítě a manželku,“ řekl Super.cz Janeček.

„Jezdíval za mnou i do Dominikánské republiky na dovolenou. Náš vztah postupem času vykazoval různé výkyvy. Ale ne z mé, nýbrž z jeho strany. Vždy jsem k němu měl přesto pozitivní vztah. Naposledy jsme se viděli na premiéře Mamma Mia!“ dodal Janeček.

„Mluvila jsem s ním naposledy asi před čtyřmi dny, slibovali jsme si, že se potkáme. Dřív jsme měli společný projekt, spolupráci jsme sice ukončili, ale přesto mě to velmi zasáhlo, brala jsem ho za přítele. Půjdu si dát panáka, není mi z toho dobře. V první chvíli jsem tomu vůbec nechtěla věřit, připadalo mi to jako hloupý pokus o vtip,“ reagovala na tragické úmrtí Kovarčíka Michaela Nosková (41). Potvrdila, že jeho smrt byla zapříčiněna nešťastnou náhodou, rozhodně vyloučila infarkt.

Reklama

Další články

Načítám